[Strângere de fonduri] Bucuria unui nou început

Bine te-am (re)găsit,

În doar câteva zile se apropie începerea unui nou an școlar.

De fiecare dată îmi amintesc cât de bucuroasă eram de acest început și ce emoții aveam. Mergeam cu mama să-mi cumpăr rechizitele, iar apoi, până la începere școlii, miroseam cărțile și caietele noi, le atingeam paginile fine, le priveam cu drag.

Mereu mi-a plăcut acest miros, de nou și cunoaștere. Și acum simt aceeași bucurie când îmi cumpăr o carte și o deschid pentru prima dată. Și dintr-o dată sunt înapoi copil.

Primul meu ghiozdan a fost unul mov, mare, cam cât jumătate de copil de clasa întâi de mare. Și avea ceva dintr-o poveste desenat pe el.

Îmi amintesc cum primisem, la un moment dat, un penar în formă de autobuz. Eram fascinată de el și era admirat de toți colegii mei. Plesneam de mândrie când îl scoteam din ghiozdan și îl puneam pe bancă.

Am prins vremea stilourilor care se umpleau din călimară, nu fără a mă murdări pe mâini, pe bluză, pe nas, pe dinți și limbă de cerneală.

Începerea școlii era un prilej de bucurie pentru mine și este și astăzi pentru mulți copii. Din păcate, nu pentru toți. Nu toți copiii au ocazia să meargă să-și cumpere rechizite, să se bucure de cărți și caiete noi, de mirosul frumos al noului început.

Anul acesta ne-am propus să aducem bucurie unor copii care nu au ocazia să își cumpere rechizite noi și astfel să retrăiesc, prin sufletele lor micuțe, bucuria începerii școlii.

La Fundația Metropolis sunt 36 de copii la centrul Acasă și 25 la centrul de zi. Dintre aceștia, doar 10-12 sunt preșcolari. Restul merg la școală și au nevoie de rechizite.
strange caiete pentru copii
Copiii au nevoie de: caiete, pixuri, stilouri, creioane, acuarele și alte rechizite pe care le folosesc copiii la școală. Ghiozdane le mai au pe cele de anul trecut.

Un caiet costă 2-3 lei. Un creion 1 leu-2. Un stilou 10 lei. Cine ce poate oferi acestor copii, din rechizitele propriului copil și să-i ajute să le facă o bucurie, să le dea speranța unui nou început?

Eu am decis să o fac și pe această cale te invit și pe tine să ni te alături.

Iată cum îi poți ajuta pe copiii de la Fundația Metropolis:

1. Poți merge împreună cu noi, la ei, pe 11 Septembrie, în jurul orei 11:00. Dacă îți dorești să-i cunoști, te rog trimite-mi un mesaj pe e-mail putereaparintilor@yahoo.com, sau dă-mi de știre la telefon 0769 425 643.

2. Poți să le trimiţi direct lor rechizitele pe care dorești să le donezi. Această variantă este accesibilă și celor din alte orașe.
Adresă: Drumul Săbăreni, nr 47-53, sector 6, București; Telefon: 220.69.85; 220.68.07; Director centru: Alin Manole, e-mail: alin.manole@fundatiametropolis.ro.

3. Poți dona nişte bănuţi în contul lor, le pot fi de folos şi pentru alte achiziţii pentru copii.
Fundaţia Filantropică Metropolis are sediul în Bucureşti, str. Drumul Săbăreni, nr.47-53, sect.6, codul fiscal nr.23249281 și contul RO11 UGBI 0000 0120 1309 1RON, deschis la Garanti Bank, Sucursala Dorobanți, sector 1.

Vă doresc multe realizări în noul an școlar și să-l începeți cu bucurie în suflet,
Adriana
 
Sursă foto: aici.

Spune-mi părerea ta aici: