Spread the love

 

Tu ai auzit vreodată de puii de TREMURICI? Ai auzit, zici!

Nu, nu sunt niște pitici friguroși care dârdâie iarna în ciorapi groși. Nu-s nici purici care țopăie pe pisici, nici licurici bezmetici.

Vezi tu, puii de TREMURICI apar cu tot cu FRICI. Li se spune astfel pentru că se bâțâie ca o piftie-n farfurie. Iar uneori tremură atât de tare încât par că au frisoane, par că dârdâie, vibrează, sau chiar dansează.

ȘTEFAN, un băiețel cam de vârsta ta, era, după cum chiar el se prezenta, un explorator de FRICI, cel mai mare expert în TREMURICI. El cerceta și studia de mult timp tremuricii pe care-i avea.

Află că există mai multe feluri de pui de TREMURICI, cu fel și fel de FRICI:

TREMURICIUL BEZNĂ

TREMURICIUL CU LIPICI

TREMURICIUL BOLNĂVICIOS

TREMURICIUL RUȘINOS

TREMURICIUL PLETOS

TREMURICIUL BLINDAT

TREMURICIUL COSTUMAT

TREMURICIUL BÂZÂITOR

TREMURICIUL CLĂNȚĂNITOR...

Noi putem numi fiecare soi de  TREMURICI în parte, în funcție de frica pe care acesta alege s-o poarte.

Și adulții au tremuricii lor, însă aceștia nu mai sunt pui, ei sunt TREMUROI. Vezi tu, tremuricii cresc odată cu noi. Tremuroii sunt mari și greoi și bâzâie ca niște bărzăuni nebuni.

Fiecare copil are TREMURICII lui și fiecare adult are TREMUROII săi. Stai, ce vrei să-mi zici? Da, sigur, chiar și pisicile au TREMURICI.

Dacă  și tu ai diferite soiuri de TREMURICI, cu fel și fel de FRICI, atunci hai într-o aventură și ia seama, că ai să descoperi cum să-ți învingi teama.

Cu Ștefan poți învăța cum să transformi un pui de TREMURICI speriat într-un pui de CURAJ neînfricat.

O poveste amuzantă, în rime, cu idei practice despre cum copiii (și adulții) își pot transforma frica în curaj.


Teama este una dintre emoțiile trăite frecvent, dar care se transformă într-o mare provocare atunci când nu o putem gestiona.

Copiii au deseori temeri care se nasc în urma unor evenimente, sau apar fără o cauză vizibilă. Însă, întotdeauna teama are un rol protectiv și apare pentru a semnala un aspect vulnerabil din interiorul copilului.

Am creat această poveste pe baza unor strategii și jocuri utile pentru copii în gestionarea temerielor, strategii pe care le folosesc frecvent în practica din cabinetul de psihologie și care dau, de fiecare dată, roade.

Copilul merge într-o aventură alături de eroul poveștii, Ștefan, descoperă tipurile de tremurici și fricile lor (astfel nu copilul este cel ce simte frica, ci tremuriciul), descoperă noi mecanisme de autoreglare în situații dificile, află cum își poate transforma gândurile și cum își poate activa resursele pentru a face față situațiilor grele din viața sa.

Cartea este o aventură terapeutică, transformatoare, care vine cu soluții practice și exerciții, traduse în limbajul ludic al copiilor, prin jocuri și metafore. – Adriana Mitu


Descoperă și tu cum poți transforma un pui de TREMURICI speriat

într-un pui de CURAJ neînfricat


Cine suntem?

Sunt Adriana Mitu și mă bucur să îți fiu alături în această călătorie.
 
În activitatea mea cu cei mici am sesizat că îmi este foarte ușor să le vorbesc acestora, să îi ascult, să le înțeleg nevoile, comportamentele, trăirile, doar prin faptul că eu îmi ascult copilul interior. Am observat cu câtă ușurință poți rezolva o situație de criză atunci când aceasta apare, înțelegând motorul care stă în spatele comportamentului copilului. Am realizat cât de minunați sunt cei mici și cum ne vorbesc prin intermediul limbajelor comportamentale, ce ne spun ei atunci când plâng, când sunt furioși, când le este teamă, când nu au încredere în ei,  când tac. I-am înțeles și am reușit să creez o legătură specială cu fiecare dintre ei, vorbindu-le pe limba lor.
 
Lucrez cu copii ce au vârsta cuprinsă între doi și șaptesprezece ani. Susțin, în diferite orașe, conferințe despre parentaj și dezvoltarea emoțională a copilului. Am conceput trei programe ample, atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Sunt autoarea cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“ și a colecției „ABC-ul poveștilor terapeutice” din cadrul Editurii Diana, cărți vândute în prezent în peste 2500 de exemplare.
 
Totodată, colaborez cu grădinițe și școli din diferite orașe și mă implic în proiecte cu impact social pentru sprijinirea persoanelor care provin din medii defavorizate.

Didactica Publishing House îşi doreşte sã ofere sprijin cadrelor didactice în desfãşurarea activitãţii lor şi în acelaşi timp sã propunã soluţii, oferite de specialiştii din domeniu, pentru a transforma procesul educaţional într-o experienţã plãcutã atât pentru copii cât şi pentru cadrele didactice.

Venim in sprijinul preşcolarilor satisfăcându-le dorinţa de cunoaştere, în sprijinul elevilor interesaţi sã aprofundeze materia pentru examenul de maturitate, cât şi în sprijinul cadrelor didactice, în vederea unei conduite cât mai optime în învaţamânt.

Oferim o gamã variatã de produse, de la cãrţi, suport multimedia, până la dotări şcolare, o gamã ce se mãreşte constant, satisfãcând cerinţele şi nevoile elevilor şi profesorilor. Cu Didactica Publishing House, dorinţa de a cunoaşte devine o realizare.


Hai să stăm la povești!


WhatsApp chat