Micuța Alexia și nu-poții ei

Dacă se întâmplă să spui că nu poți face anumite lucruri.
Dacă ți-e teamă sau nu ai încredere în tine.
Dacă te văicărești deseori. Dacă ești mic ori mare.
Dacă îți plac poveștile hazlii.

Atunci „Micuța Alexia și nu-poții ei” este povestea perfectă pentru tine.


Ce sunt nu-poții?

Nu-poții sunt niște creaturi de diferite culori. La început sunt mici, cam cât o boabă de piper, apoi se fac din ce în ce mai mari.

Cât de mari pot fi nu-poții? Ohooooo, ei pot ajunge și cât o casă, sau cât un bloc cu zece etaje.  Și sunt tare gălăgioși. Țopăie, aleargă, se rostogolesc, sar, se tăvălesc și strigă mereu: Nu pot! Nu pot! Nu pot!”.

Cred că e lesne de-nțeles cam cât de încurcă-lume sunt acești nu-poți pentru oricare dintre noi, așa că citește povestea și află cum a reușit Alexia să scape de nu-poții ei și cum poți scăpa și tu de nu-poții tăi.

Cum sprijină cartea dezvoltarea emoțională a copiilor?

Dezvoltarea emoțională este un aspect deosebit de important pentru creșterea armonioasă și echilibrată a copiilor. Iar gestionarea fricilor și încrederea în propriile forțe sunt doi piloni de bază pentru a construi o fundație puternică pe care să se așeze experiențele viitoare.

Cartea „Micuța Alexia și nu-poții ei” se adresează temerii de a nu putea face un anumit lucru, care este frecvent întâlnită la copii.

Acest nu-pot, care apare în anumite momente, vorbește despre lipsa de încredere în propriile forțe, despre îndoiala de sine, desprese sentimentul de incompetență și neputință în fața provocărilor ivite. Iar în timp aceste emoții și sentimente cresc odată cu copilul și ajung să-i ciuntească o parte din el, să-l facă să se simtă mic, slab, neputincios.

În aceste situații copilul are nevoie să-și descopere resursele interioare, să își consolideze încrederea în propriile forțe și să aibă curajul să facă acel lucru care îl sperie. Uneori va reuși, alteori va eșua, important este că va învăța din fiecare experiență și nu se va simți învins, neputincios, ci curajos și puternic.

Prin intermediul poveștii copilul intră în contact cu propriile sentimente de neputință. Copiii pot depăși mai ușor temerile atunci când transpun ceea ce îi frământă în spațiul imaginarului, dându-i o formă.

Am scris această carte tocmai pentru că lucrând cu cei mici am observat cât de adânc înrădăcinat devine acest sentiment de neîncredere și neputință, cum de la o mică sămânță ce a-ncolțit într-o zi în mintea unui copil care a crezut că nu poate, ajunge să-și încolăcească rădăcinile în jurul său și să-l înțepenească în fața micilor provocări. Iar sentimentul acesta de neîncredere crește odată cu el și îl însoțește până la maturitate. – Adriana Mitu


Găsește și tu soluții pentru nu-poții tăi, alături de Alexia!

 

Carte Alexia și nu-poții ei

Carte Alexia și nu-poții ei + O Jucărie nu-pot (25 cm)

Carte Alexia și nu-poții ei + 2 Jucării nu-pot (25 cm)

Carte Alexia și nu-poții ei + 3 Jucării nu-pot (25 cm)


Cine suntem?

Sunt Adriana Mitu și mă bucur să îți fiu alături în această călătorie.
 
În activitatea mea cu cei mici am sesizat că îmi este foarte ușor să le vorbesc acestora, să îi ascult, să le înțeleg nevoile, comportamentele, trăirile, doar prin faptul că eu îmi ascult copilul interior. Am observat cu câtă ușurință poți rezolva o situație de criză atunci când aceasta apare, înțelegând motorul care stă în spatele comportamentului copilului. Am realizat cât de minunați sunt cei mici și cum ne vorbesc prin intermediul limbajelor comportamentale, ce ne spun ei atunci când plâng, când sunt furioși, când le este teamă, când nu au încredere în ei,  când tac. I-am înțeles și am reușit să creez o legătură specială cu fiecare dintre ei, vorbindu-le pe limba lor.
 
Lucrez cu copii ce au vârsta cuprinsă între doi și șaptesprezece ani. Susțin, în diferite orașe, conferințe despre parentaj și dezvoltarea emoțională a copilului. Am conceput trei programe ample, atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Sunt autoarea cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“ și a colecției „ABC-ul poveștilor terapeutice” din cadrul Editurii Diana, cărți vândute în prezent în peste 2500 de exemplare.
 
Totodată, colaborez cu grădinițe și școli din diferite orașe și mă implic în proiecte cu impact social pentru sprijinirea persoanelor care provin din medii defavorizate.
Didactica Publishing House îşi doreşte sã ofere sprijin cadrelor didactice în desfãşurarea activitãţii lor şi în acelaşi timp sã propunã soluţii, oferite de specialiştii din domeniu, pentru a transforma procesul educaţional într-o experienţã plãcutã atât pentru copii cât şi pentru cadrele didactice.

Venim in sprijinul preşcolarilor satisfăcându-le dorinţa de cunoaştere, în sprijinul elevilor interesaţi sã aprofundeze materia pentru examenul de maturitate, cât şi în sprijinul cadrelor didactice, în vederea unei conduite cât mai optime în învaţamânt.

Oferim o gamã variatã de produse, de la cãrţi, suport multimedia, până la dotări şcolare, o gamã ce se mãreşte constant, satisfãcând cerinţele şi nevoile elevilor şi profesorilor. Cu Didactica Publishing House, dorinţa de a cunoaşte devine o realizare.

Cotton Fabrics este realizatoarea jucăriilor nu-poți, o mamă cu mâini talentate. Cotton Fabrics a luat naștere din dorința unei mame de a crea pentru copilul său ceva ce poate avea amintire mulți ani, cu materiale de cea mai bună calitate.
Totul a prins contur foarte repede, și s-a transformat într-o frumoasă poveste. Povestea „nu-poților” a început odata cu propunerea Adrianei de a da viață personajelor din cartea sa. A fost o experiență unică, fiecare personaj a fost diferit, fiecare cusătură însemna ceva. Materialele folosite sunt special concepute pentru a rezista la spălări multiple, fără a apărea modificări, ori deteriorări, cusatura este foarte rezistentă, detaliile feței la fel.

 

Hai să stăm la povești!