Live 5 Misiuni pentru părinți – Cum sprijinim copiii să își păstreze vie nevoia de cunoaștere și cum le dezvoltăm interesul pentru învățare, în sistemul de învățare online

Spread the love

Bine te-am (re)găsit,

Nevoia de cunoaștere există în noi încă de când ne naștem și este una la fel de puternică precum orice altă nevoie. Ea îl împinge pe copil să afle, să cerceteze, să știe, să deprindă abilități specifice vârstei sale și toate acestea funcționează fără vreun stimul exterior din partea adulților. Pur și simplu copilul are nevoie să știe și este pregătit să facă față lungului proces de învățare, frustrărilor și eșecurilor fiecărei zile, știind că mâine are să o ia de la capăt și va fi mai competent decât este astăzi.

Însă lucrurile nu mai merg așa ușor când încep școala. Mai mult, în contextul școlii online pare că este din ce în ce mai dificil pentru copii să își păstreze vie nevoia de cunoaștere.

Te invit alături de noi să povestim despre cunoștere și învățare. Dacă ești părinte al unui copil între 0 și 6 ani, aceste informații îți pot fi foarte valoroase pentru a pregăti copilul pentru etapa școlii și a consolida anumite abilități sau recupera pragruile care nu au fost parcurse. Dacă ești părintele unui copil peste 6 ani, am pregătit pentru tine soluții practice prin care poți sprijini copilul în contextul școlii online și nu numai.

Săptămâna aceasta am vorbit la Misiuni pentru părinți despre:

  • Nevoia de cunoaștere și cum o putem păstra vie
  • Cum învață copiii
  • Ariile care sunt important de dezvoltat în perioada preșcolară pentru a-l ajuta mai târziu pe copil la școală
  • Soluții prin care poți sprijini copilul să învețe mai ușor și să își structureze timpul pentru teme
  • Jocuri și activități pentru a sprijini învățarea

Poți urmări materialul aici:

Săptămâna aceasta voi povesti în cadrul live-ului despre o temă care este o preocupare pentru orice părinte, mai ales în primii ani din viața copilului, dar și mai târziu. 

Te aștept alături de mine, vineri dimineață, de la ora 09:00, live, pe facebook Ikea, să povestim despre: Cum putem obține cooperarea copilului cu ușurință și cum îl putem ghida spre responsabilizare.

Zile cu liniște în suflete să avem,

Adriana

Spune-mi părerea ta aici:

WhatsApp chat