Spread the love

JOCUL ÎN RELAȚIA PĂRINTE-COPIL

Te așteptăm în București, la evenimentul „Cea mai Itsy Bitsy zi liberă națională 2018”, în data de 1 Iunie, de la ora 17:00, la foișorul din parcul IOR.

Ce vom face acolo? Vom povesti despre jocuri și resurse pe care le poți folosi pentru copilul tău.

Vom avea și un concurs cu un premiu generos: Un weekend all inclusive la Best Western Bucovina (Gura Humorului).

Fie că vorbim despre temerile copilului, despre manifestări agresive, lipsă de cooperare sau pregătirea și trecerea peste un eveniment dificil, cea mai bună soluție este JOCUL.

Jocul, pe lângă un foarte bun instrument terapeutic ce poate fi folosit de părinți și dascăli, este și un instrument de comunicare și conectare, care, de cele mai multe ori, dă rezultate uimitoare.

La finalul acestei întâlniri, vei avea toate resursele să folosești jocul pentru a înțelege și rezolva diferite situații. Totodată, vei putea descoperi ce anume dorește copilul să comunice prin jocurile sale și cum îi poți transmite anumite mesaje prin intermediul poveștilor terapeutice.

Ce vei descoperi la această conferință?

Vei afla tipuri de jocuri pe care le poți folosi în diferite situații:

  • temeri pe care le manifestă copilul: de separare, de întuneric, de a nu putea face un anumit lucru, de coșmaruri, de străini, de medic, de tuns, de apă și așa mai departe;
  • lipsa de cooperare;
  • limbajul nepotrivit;
  • manifestări agresive – victimă sau agresor;
  • rivalitatea între frați;
  • mințit și trișat;
  • mersul la culcare;
  • pregătirea pentru un eveniment dificil: apariția unui nou frate, prima zi de grădiniță, o procedură medicală și așa mai departe;

Aceste jocuri te vor ajuta să treci mai ușor peste situațiile provocatoare întâmpinate.

Jocul este un mijloc de conectare cu cel mic. Conectarea ajută la o mai bună cooperare și la dezvoltarea armonioasă a copilului.

Vei înțelege cum să descifrezi mesajele pe care copilul le transmite prin jocul său. Copiii comunică prin joc aspecte importante din viața lor, transmit emoții și nevoi pe care nu le pot verbaliza. Poți utiliza jocul pentru a afla ce a făcut copilul la grădiniță/școală, ce situații îl frământă și care sunt temerile sale.

Evenimentul are o structură practică și multe exemple concrete. 

Ne dorim să venim cu răspunsuri jucăușe pentru situațiile particulare întâmpinate de tine, așa că te invităm să ne scrii, în formularul de mai jos, o situație pentru care dorești să primești o recomandare personalizată de joc.


Cum poți participa?

Accesul la eveniment este GRATUIT.

Pentru a-ți rezerva locul și a te înscrie în concurs, te rugăm să completezi formularul de mai jos:

Hai să ne jucăm împreună de ziua copilului!


Unde?
Parcul IOR, la foișor – adresă google maps

Găsește evenimetul pe facebook:

WhatsApp chat