„Gradinițe fără Bullying” – eveniment organizat de blogger-ul Ela Crăciun în parteneriat cu Itsy Bitsy

Bine te-am (re)găsit,

Când am fost invitată de colegii de la Itsy Bitsy să mă alătur campaniei „Grădinițe fără bullying”, am știut că este un proiect de care avem nevoie la scară națională. Un proiect care are ca scop educarea și prevenirea, în primul rând, iar în al doilea rând implicarea tuturor celor ce pot și vor influența viitorul copiilor.

Bullying-ul lasă răni adânci în stima de sine a copilului, mulți ani după ce acesta a încetat. Este una dintre principalele cauze care le afectează sănătatea emoțională a copiilor.

Pentru a preveni și diminua acest fenomen, echipa Itsy Bitsy a pregătit o serie de acțiuni și evenimente în cadrul acestei campanii.

Astăzi îți vorbesc despre evenimentul organizat de bloggerul Ela Crăciun, „Super mame cu super puteri” este al cincilea eveniment din această serie care are ca temă: „Grădinițe fără bullying!” .

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 octombrie, ora 11.00, în Auchan Titan.

Ela va discuta cu invitații săi despre fenomenul bullying, cum se manifestă acesta și ce consecințe poate avea în cadrul unei comunități de copii în formare. Alături de Ela vor participa Nadia Tătaru, Fondatoarea Itsy Bitsy FM și președinta Asociației Părinților Isteți, Catalina Surcel, Director Executiv al Asociației “Telefonul Copilului” și eu, în calitate de specialist în campania Gradinițe fără bullying.

Proiectul „Gradinițe fără bullying” își propune să deschidă seria unor proiecte de prevenire a bullyingului în rândul copiilor de toate vârstele. Proiectul este în curs de implementare în grădinițele din sectorul 3, Bucuresti și are ca obiectiv realizarea și folosirea zilnică a unui Emometru, instrument de cunoaștere în grup a emoțiilor, pentru a preveni aparitia bullying-ul printre copii. 

Centrul Comercial Auchan Titan este locația tradițională a evenimentelor pentru Super mame, dar și un punct de întâlnire pentru locuitorii sectorului 3. De aceea, Ela Crăciun a ales și de data aceasta să își dea întâlnire cu cititorii blogului său și susținătorii campaniei în această locație.

Participarea la eveniment este gratuită, iar cei mici vor avea un loc special amenajat pentru joacă, sub supravegherea unei echipe de animatori.  Pentru confirmarea participării este nevoie de completarea formularului de înscriere de pe www.elacraciun.ro  sau transmiterea unui mesaj pe Facebook/Elacraciun cu datele de contact (nume, telefon, adresa de email).

Seria de evenimente “Super mame cu super puteri” este un proiect inițiat de Ela Crăciun și își propune să susțină mamele și femeile care își depășesc, zilnic, limitele.  “Ideea de a fi o super mamă, în fiecare zi, fără să facem lucruri extraordinare în condițiile în care perfecțiunea este un concept atât de răspândit, a fost un factor emoțional care a stat la baza acestei campanii. Ne-am regăsit în acest mesaj pe care vrem să îl transmitem către cât mai multe mame și să le ajutăm să se desprindă de falsele percepții ale perfecțiunii și să se accepte așa cum sunt. Faptul că Super mame cu super puteri este o campanie pentru oameni normali ne-a scos în cale oportunități minunate și a transformat o simplă campanie într-un scop mai mnare pentru noi toți” spune Ela Crăciun, inițiatoarea campaniei.

Evenimentul “Super mame cu super puteri” este sponsorizat de coferăria Ana Beller și rețeaua de magazine Maxi Toys.

Ne vedem în data de 21 Octombrie să povestim despre bullying și inteligență emoțională.

Să creștem împreună!

Adriana

Spune-mi părerea ta aici: