Cine sunt?

Este o întrebare dificil de conţinut în cuvinte şi prezentări atent formulate. Dincolo de rolurile pe care le am, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală, pot spune că sunt un om care caută să trăiască autentic, care se bucură de experienţe simple şi care are norocul de a iubi ceea ce face.

Dacă ar fi să aleg între cariera mea de psiholog/terapeut prin joc pentru copii şi cariera mea de autor, sau cea de formator, ori cea de creator de programe educaţionale … ai ghicit, nu aş putea alege.

Fiecare rol este o parte din mine, care mă completează şi mă întregeşte. În viaţa mea personală cel mai des mă găsesc în rolul de femeie şi soţie. Roluri care se împletesc foarte bine şi pe care sper să le completez, cât de curând, cu rolul de mamă.

Ce m-a definit?

De-a lungul vieţii  sunt trei lucruri care m-au definit şi m-au ajutat să pornesc pe acest drum. Trei lucruri care m-au adus în acest punct, aici şi acum.

Primul este reprezentat de provocările pe care le-am întâmpinat în copilărie. În spatele fiecărui program dezvoltat, sau proiect asumat se află una dintre provocările pe care le-am întâmpinat în trecut. Darul acestora a fost că pot înțelege cum se simt multe lucruri din interior și să pot da mai departe din ceea ce eu am învăţat, sau trăit pentru a-i ajuta pe cei ce se află în aceste situaţii. 

Al doilea lucru este curajul şi plăcerea de a mă aventura în necunoscut. Îmi place să ies, deseori, în afara zonei mele de confort, să îmi asum riscuri, să testez, să eşuez, să cad, să mă ridic şi mai ales să învăţ din propria experienţă.

Iar al treilea lucru este că iubesc oamenii. Iubesc să cunosc şi să înţeleg oamenii şi mai ales experienţele autentice trăite de aceştia. Mă doare să ascult partea rănită din ei, dar în această rană pot vedea şi capacitatea lor uimitoare de a merge mai departe, de a se redefini, rezilienţa de care dau dovadă şi resursele nebănuite care doar aşteaptă să fie scoase la lumină.

Mare parte din timp mi-l petrec ascultând poveşti de viaţă spuse prin cuvinte, sau prin jocuri făcute de copii. Dacă mi-aş defini misiunea personală aş spune că scopul meu este să îi ghidez pe oamenii mari şi mici să regăsească părţi pierdute sau rănite din ei înşişi, să rescrie părţi din viaţa lor, să îşi descopere resursele interioare şi mai ales să redescopere plăcerea de a se bucura.

Ce îmi place?

Îmi place să citesc şi să devorez filme şi seriale în care pot descifra trăirile personajelor din modul în care sunt plasate cadrele.

Îmi place senzaţia de libertate pe care o am atunci când alerg.

Îmi place să merg pe jos (mult) şi să privesc clădiri şi momente din vaţa de zi cu zi a oamenilor de pe stradă.

Îmi place să mă joc, în toate instanţele din viaţa mea.

Îmi place să râd şi să fiu îndrăzneaţă.

Îmi place să am timpul meu, doar cu mine, în care să mă caut şi să mă regăsesc.

Îmi place să descopăr lucruri noi despre univers, timp, istorie, antropologie, neuroştiinţă şi altele.

Îmi place să-mi pun întrebări la care nu îmi pot răspunde şi totuşi să încerc să caut un răspuns.

Îmi place să văd bunătatea din oameni şi sper la o lume în care să fim mai blânzi cu ceilalţi şi cu noi înşine.

Cine sunt în viaţa profesională?

Sunt fondator Centrul EDUC şi cofondator Centrul RISE. Lucrez atât cu copii şi adolescenţi, cât şi cu adulţi.

Mă implic şi susţin proiecte cu impact social, precum și demersuri pentru introducerea legislației cu privire la fenomenul de bullying (Campania Grădinițe și Şcoli fără bullying) alături de Asociaţia Părinţilor Isteţi şi Radio Itsy Bitsy. Am livrat programe pentru pregătirea cadrelor didactice pe tematica bullying-ului şi pentru elevii din şcoli şi grădiniţe. 

  • Predau cursuri de: învățare eficientă, oratorie, dezvoltare emoțională, dezbateri, antreprenoriat.
  • Sunt autoarea colecției de povești terapeutice „ABC-ul poveștilor terapeutice”din cadrul Editurii Diana, a cărţii Alexia şi nu-poţii ei din cadrul Editurii DPH și a cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“ , precum și a ghidului „Școala care crește Oameni de succes”.
  • Psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România și psihoterapeut în formare în cadrul programului în sistem masteral, la Institutului European pentru Psihoterapia Copilului și Adolescentului
  • Formator și coach acreditat de Ministerul Educației
  • Instructor Aware Parenting acreditat internaţional
  • Speaker în cadrul conferinţelor ce au ca tematică parentajul şi educaţia, la evenimente precum: Super Teach, Social Media For Parents, Şcoli fără bullying ş.a.m.d.

 

 

Dacă ai ajuns până aici, îţi mulţumesc pentru răbdarea de a-mi cunoaşte mitul. Mitul meu, Mitul Adrianei, este cel al unui om simplu, care găseşte bucuria de a trăi în tot ceea ce face şi împărtăşeşte cu ceilalţi.

 

Te invit într-o călătorie prin casa mea virtuală, unde poţi găsi resurse şi răspunsuri.

Zi cu soare (în suflet),

Adriana Mitu

Shares
WhatsApp chat