Live 6 Misiuni pentru părinți – Cum obținem cooperarea copilului și cum îl putem ghida spre responsabilizare

Spread the love

Bine te-am (re)găsit,

Pentru a avea un copil echilibrat este esențial ca părintele să integreze cele două dimensiuni – mămică/tătic (responsabilă cu hrănirea emoțională, grija, conținerea, jocul) și mama/tata (resposabilă cu rutinele, regulile, limitele). Și cele două dimensiuni merg foarte bine mână în mână, pentru că atunci când vorbim despre a stabili limite și a obține cooperarea copilului, conectarea stă întotdeauna la baza relației.

Săptămâna aceasta am vorbit la Misiuni pentru părinți despre:

  • Cele 3 motive care se află în spatele unui comportament necooperant al copilului
  • Cum facem diferența între copil și comportament
  • Cum putem stabili limite sănătoase
  • Conectarea în relația-părinte copil conduce la creșterea sentimentului de siguranță pentru copil
  • Ce jocuri și activități putem face cu cei mici pentru a crește sentimentul de conectare și nivelul de cooperare părinte-copil

Poți urmări materialul aici:

Săptămâna aceasta voi povesti în cadrul live-ului despre tipuri de activități pe care le poți realiza cu cei mici, în funcție de vârstă, pentru a-i sprijini să aibă o dezvoltare echilibrată pe toate cele 5 arii: motrico-senzorială, verbală, cognitivă, autoservire și socio-emoțională.

Te aștept alături de mine, vineri dimineață, de la ora 09:00, live, pe facebook Ikea, să povestim despre: Dezvoltarea copiilor în funcție de vârstă – jocuri și activități specifice fiecărei etape.

Zile cu liniște în suflete să avem,

Adriana

 

Spune-mi părerea ta aici:

WhatsApp chat