Spread the love

CONECTAREA CU CEI MICI PRIN JOCURI ȘI POVEȘTI

Te așteptăm în Timișoara, la evenimentul de lansarea al primelor patru povești terapeutice din colecția „Abc-ul poveștilor terapeutice”, în data de 23 Mai, de la ora 17:00, la Biblioteca Județeană Timiș – „Sorin Titel”, filiala Casa Tineretului.

Această lansare de carte va include și o CONFERINȚĂ GRATUITĂ.

Fie că vorbim despre temerile copilului, despre manifestări agresive, lipsă de cooperare sau pregătirea și trecerea peste un eveniment dificil, cea mai bună soluție este JOCUL.

Jocul, pe lângă un foarte bun instrument terapeutic ce poate fi folosit de părinți și dascăli, este și un instrument de comunicare și conectare, care, de cele mai multe ori, dă rezultate uimitoare.

La finalul acestei întâlniri, vei avea toate resursele să folosești jocul pentru a înțelege și rezolva diferite situații. Totodată, vei putea descoperi ce anume dorește copilul să comunice prin jocurile sale și cum îi poți transmite anumite mesaje prin intermediul poveștilor terapeutice.

Ce vei descoperi la această conferință?

Vei afla tipuri de jocuri pe care le poți folosi în diferite situații:

  • temeri pe care le manifestă copilul: de separare, de întuneric, de a nu putea face un anumit lucru, de coșmaruri, de străini, de medic, de tuns, de apă și așa mai departe;
  • lipsa de cooperare;
  • limbajul nepotrivit;
  • manifestări agresive – victimă sau agresor;
  • rivalitatea între frați;
  • mințit și trișat;
  • mersul la culcare;
  • pregătirea pentru un eveniment dificil: apariția unui nou frate, prima zi de grădiniță, o procedură medicală și așa mai departe;

Aceste jocuri te vor ajuta să treci mai ușor peste situațiile provocatoare întâmpinate.

Jocul este un mijloc de conectare cu cel mic. Conectarea ajută la o mai bună cooperare și la dezvoltarea armonioasă a copilului.

Vei înțelege cum să descifrezi mesajele pe care copilul le transmite prin jocul său. Copiii comunică prin joc aspecte importante din viața lor, transmit emoții și nevoi pe care nu le pot verbaliza. Poți utiliza jocul pentru a afla ce a făcut copilul la grădiniță/școală, ce situații îl frământă și care sunt temerile sale.

Vei afla cum poți folosi jocul și poveștile ca instrument terapeutic, de vindecare.

Conferința are o structură practică și multe exemple concrete.


adriana portret 2 bwSusținut de:

Adriana Mitu – autoarea colecției de povești terapeutice „ABC-ul poveștilor terapeutice” din cadrul Editurii Diana și a cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“ , precum și a ghidului „Școala care crește Oameni de succes”, formator acreditat ANC, Parenting Trainer și Trainer specializat pe dezvoltarea inteligenței emoționale.

M-am bucurat să sprijin prin programele mele, copii din medii variate: din centre de plasament, din zone defavorizate, copii din familii sănătoase, copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 17 ani.

În prezent îmi desfășor mare parte din activitate în cadrul Clinicii de psihoterapie Oana Nicolau din București. Sunt colaborator al Spitalului de Pediatrie din Pitești și partener al mai multor instituții de învățământ, de stat și private.
De asemenea, susțin și organizez, în diferite orașe, conferințe ce au ca tematică parentajul și dezvoltarea emoțională a copilului, conferințe destinate părinților, cadrelor didactice și tuturor celor ce lucrează cu cei mici.
Mă implic în proiecte cu impact social și cred cu tărie că fiecare copil are dreptul de a fi susținut și înțeles, precum și de a-i fi valorificat întreg potențialul.

Unde?

Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, Timișoara


Cum poți participa?

Accesul la eveniment este GRATUIT.

În sală sunt doar 80 de locuri disponibile, care vor fi oferite în ordinea înscrierilor. Pentru a participa la acest eveniment, te rugăm să completezi formularul de mai jos.

Toate persoanele care se înscriu pe site beneficiază de un bonus special.

Buton ma inscriu

Hai să stăm de povești la Timișoara!


Găsește evenimetul pe facebook:


Mulțumiri partenerilor:

 Partener principal și organizator eveniment – Grădinița Primii pași Timișoara

Biblioteca Județeană Timiș – „Sorin Titel”

Parteneri:

pungutacupovesti.wordpress.com

WhatsApp chat