Spread the love

CONECTAREA CU CEI MICI PRIN JOCURI ȘI POVEȘTI

Te așteptăm în Pitești! 

Când? Marți, 28 Noiembrie, de la ora 18:00

Unde? La Biblioteca Județeană Dinicu Golescu

De ce? Să petrecem o seară de poveste!

Participă la CONFERINȚA GRATUITĂ „Conectarea cu cei mici prin jocuri și povești”, în cadrul căreia va avea loc și lansarea ultimelor patru pachete terapeutice din colecția „Abc-ul poveștilor terapeutice”.

 Haideți să stăm de povești, la Pitești!

Fie că vorbim despre temerile copilului, despre manifestări agresive, lipsă de cooperare sau pregătirea și trecerea peste un eveniment dificil, cea mai bună soluție este JOCUL.

Jocul, pe lângă un foarte bun instrument terapeutic ce poate fi folosit de părinți și dascăli, este și un instrument de comunicare și conectare, care, de cele mai multe ori, dă rezultate uimitoare.

La finalul acestei întâlniri, vei avea toate resursele să folosești jocul pentru a înțelege și rezolva diferite situații. Totodată, vei putea descoperi ce anume dorește copilul să comunice prin jocurile sale și cum îi poți transmite anumite mesaje prin intermediul poveștilor terapeutice.


Mă înscriu!


Ce vei descoperi la această conferință?

Vei afla tipuri de jocuri pe care le poți folosi în diferite situații:

  • temeri pe care le manifestă copilul: de separare, de întuneric, de a nu putea face un anumit lucru, de coșmaruri, de străini, de medic, de tuns, de apă și așa mai departe;
  • lipsa de cooperare;
  • limbajul nepotrivit;
  • manifestări agresive – victimă sau agresor;
  • rivalitatea între frați;
  • mințit și trișat;
  • mersul la culcare;
  • pregătirea pentru un eveniment dificil: apariția unui nou frate, prima zi de grădiniță, o procedură medicală și așa mai departe;

Aceste jocuri te vor ajuta să treci mai ușor peste situațiile provocatoare întâmpinate.

Vei înțelege cum să descifrezi mesajele pe care copilul le transmite prin jocul său. Copiii comunică prin joc aspecte importante din viața lor, transmit emoții și nevoi pe care nu le pot verbaliza. Poți utiliza jocul pentru a afla ce a făcut copilul la grădiniță/școală, ce situații îl frământă și care sunt temerile sale.

Vei afla cum poți folosi jocul și poveștile ca instrument terapeutic, de vindecare.

Conferința are o structură practică și multe exemple concrete.


adriana portret 2 bwEveniment susținut de:

Adriana Mitu – autoarea colecției de povești terapeutice „ABC-ul poveștilor terapeutice” din cadrul Editurii Diana și a cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“ , precum și a ghidului „Școala care crește Oameni de succes”, formator acreditat ANC, Parenting Trainer și Trainer specializat pe dezvoltarea inteligenței emoționale.

Construiesc programe pentru dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor. M-am bucurat să sprijin prin programele mele copii din medii variate: din centre de plasament, din zone defavorizate, copii din familii sănătoase, copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 17 ani.

În prezent îmi desfășor mare parte din activitate în cadrul Clinicii de psihoterapie Oana Nicolau din București. Sunt colaborator al Spitalului de Pediatrie din Pitești și partener al mai multor instituții de învățământ, de stat și private.
De asemenea, susțin și organizez, în diferite orașe, conferințe ce au ca tematică parentajul și dezvoltarea emoțională a copilului, conferințe destinate părinților, cadrelor didactice și tuturor celor ce lucrează cu cei mici.
Mă implic în proiecte cu impact social și cred cu tărie că fiecare copil are dreptul de a fi susținut și înțeles, precum și de a-i fi valorificat întreg potențialul.
Invitat special:
Elena Sachelarie – psiholog clinician, psihoterapeut specializat în psihoterapia cognitiv comportamentală, acreditat de Colegiul Psihologilor din România.
Îmi desfășor activitatea în cabinetul propriu, precum și în cadrul unei grădinițe private din orașul Pitești. Am o experiență vastă de lucru cu părinții și copiii.
Am avut ocazia să fiu speaker la numeroase evenimente legate de domeniul psihologiei, alături de profesioniști consacrați. Totodată, am organizat și susținut evenimente pentru psihologii din județul Argeș.
Învăț, de la fiecare persoană care vine în cabinetul meu, ceva nou, palpitant și plin de semnificație, fie că acesta are 4 sau 40 de ani!

În sală sunt doar 120 de locuri disponibile, care vor fi oferite în ordinea înscrierilor.

Rezervă-ți locul și participă la tombola specială, completând formularul de înscriere:

Mă înscriu!

Hai să stăm de povești, la Pitești!


WhatsApp chat