Spread the love

 „Călătorie în Țara Emoțiilor cu Emotic și Emotica” este un audiobook pentru dezvoltarea emoțională a copiilor.

Copilul va fi purtat în universul complex al emoțiilor, va afla cum se manifestă acestea în corpul său, de ce apar, de ce oamenii simt diferit, cum poate gestiona reacțiile emoționale și ce înseamnă empatia.

Vârsta: 3-8 ani.

Audiobook-ul cuprinde jocuri practice pentru dezvoltarea inteligenței emoționale:

  • recunoașterea emoțiilor
  • gestionarea reacțiilor emoționale
  • dezvoltarea empatiei

Povestitorul împreună cu doi prieteni de nădejde, Emotic și Emotica, îl invită pe copil să călătorească cu ei în Țara Emoțiilor și să descopere printr-o poveste audio, toate misterele acestei lumi.

În cadrul poveștii sunt incluse atât pasaje în care sunt explicate diferite emoții, cât și jocuri pe care Povestitorul le joacă împreună cu Emotic și Emotica și îi invită și pe cei mici să le joace cu ei, prin diferite întrebări, propuneri sau provocări.

Este important ca acest CD să fie ascultat împreună cu un adult – părinte, dascăl, terapeut, care să îndrume copilul pe parcursul materialulului audio și să participe la jocurile propuse de Povestitor.

Materialul poate fi ascultat acasă, în grupa de la grădinița sau la ora de dezvoltare personală de la clasa pregătitoare, precum și în mașină pentru a ușura călătoriile lungi.

Hai și tu alături de noi în călătoria prin Țara Emoțiilor!


Cine suntem?

Sunt Adriana Mitu și mă bucur să îți fiu alături în această călătorie.
 
În activitatea mea cu cei mici am sesizat că îmi este foarte ușor să le vorbesc acestora, să îi ascult, să le înțeleg nevoile, comportamentele, trăirile, doar prin faptul că eu îmi ascult copilul interior. Am observat cu câtă ușurință poți rezolva o situație de criză atunci când aceasta apare, înțelegând motorul care stă în spatele comportamentului copilului. Am realizat cât de minunați sunt cei mici și cum ne vorbesc prin intermediul limbajelor comportamentale, ce ne spun ei atunci când plâng, când sunt furioși, când le este teamă, când nu au încredere în ei,  când tac. I-am înțeles și am reușit să creez o legătură specială cu fiecare dintre ei, vorbindu-le pe limba lor.
 
Lucrez cu copii ce au vârsta cuprinsă între doi și șaptesprezece ani. Susțin, în diferite orașe, conferințe despre parentaj și dezvoltarea emoțională a copilului. Am conceput trei programe ample, atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Sunt autoarea cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“ și a colecției „ABC-ul poveștilor terapeutice” din cadrul Editurii Diana, cărți vândute în prezent în peste 2500 de exemplare.
 
Totodată, colaborez cu grădinițe și școli din diferite orașe și mă implic în proiecte cu impact social pentru sprijinirea persoanelor care provin din medii defavorizate.

 

image003-1Editura Diana are o experiență de mai bine de zece ani în domeniul editorial, aceasta fiind specializată în principal pe materiale educaționale pentru copii cu vârsta între trei și doisprezece ani și  materiale pentru cadrele didactice din învățământul preșcolar și primar: caiete pe domenii  pentru învățământul preșcolar, manuale, cărți de colorat, cărți de povești, cărți personalizate, puzzle-uri, teatre de păpuși cu siluete.

Hai să stăm la povești!


WhatsApp chat