Bună draga mea,

„Astăzi vreau să îți spun o poveste, o poveste pentru oameni mari, o poveste în care tu ești personajul principal și al cărui rol am să te rog să-l interpretezi pentru câteva momente.

În acest rol tu ești mamă. Ești o mamă dedicată, iubitoare, înțelegătoare, care își mai pierde răbdarea din când în când, care ceartă blând și încearcă pe cât de bine poate să-și înțeleagă copilul.

Îl privești pe copilul tău, îl privești atent cum se joacă, cum zâmbește, cum se bucură, cum greșește, cum vorbește cu tine, cum iubește. E minunat, așa-i?

Tom-Hussey-SeamstressEste cea mai frumoasă legătură a ta cu viața și îi dedici timp, energie și iubire pentru ca el să devină un om fericit, de succes și împlinit. Pentru ca el să devină un om mare.

Și din când în când, prin minte îți trece întrebarea ”Cum va fi copilul meu când va crește?”.

Ai atâtea scenarii cu lucrurile extraordinare pe care le va îndeplini, cu omul autentic și excepțional care va fi. El nu va repeta greșelile tale, va fi mai inteligent, mai descurcăreț, mai  înțelept, mai bun, mai perseverent.  Desigur, pentru că tu îl îndrumi și-i spui ce trebuie și ce nu trebuie să facă, tocmai pentru ca el să devină o variantă mult mai bună a ta.

Și întrebarea stăruie ”Dar cum va fi el și cel mai important CINE va fi el?”.

Vrei răspunsul la acestă întrebare, îl poți afla. Dacă ți-aș spune că nu trebuie să aștepți zece-douăzeci-treizeci de ani pentru a afla acest lucru. Dacă ți-aș spune că îl poți vedea și cunoaște pe copilul tău, care desigur atunci nu va mai fi copil, ci va fi om în toată firea.

Ești pregătită să faci o călătorie în viitor? Ești pregătită pentru această întâlnire?

Dacă da….

Mergi în fața oglinzii.

Uite-te foarte atent la reflexia care te privește de dincolo de timp. Acesta este copilul tău peste câțiva ani. Este esența ta concentrată într-un alt corp fizic.

Te rog nu te uita încă înapoi spre mine, privește în continuare în oglindă. Ce vezi? Este el așa cum ți-ai dorit să fie?

Îi citești fericirea în ochi, sau este doar o umbră a ceea ce ai visat tu să devină?

Dacă simți revoltă la auzul acestor cuvinte atunci citește mai departe, dacă te bucură ceea ce tocmai ți-am spus înseamnă că ești pe drumul cel bun și ai toată admirația mea.

Copiii devin ceea ce văd. Ei nu devin ceea ce li se spune, nu devin ceea ce sunt învățați să facă, ei devin ceea ce văd.

Dacă tu ești fericită, liniștită, plină de iubire, încrezătoare în forțele tale, echilibrată, așa va fi și copilul tău. Dacă însă ești anxioasă, stresată, stai prost la capitolul încredere și respect de sine, atunci așa va deveni și cel mic.

Nimic nu modelează o persoană mai tare decât puterea exemplului celor ce-l îndrumă în primii ani de viață și nicio vorbă, niciun sfat, nicio terapie nu poate compensa cu acest exemplu care este imprimat în subconștientul copilului și adultului de mai târziu.

Dacă încă mai ai îndoieli, tot ceea ce trebuie să faci este să te uiți la oamenii dn jurul tău, la care vei observa asemănări izbitoare cu părinții lor. Sunt familii întregi de oameni violenți, alcoolici, anxioși, precum sunt și familii de oameni care transmit mentalitatea succesului din generație în generație.

Îți dorești să ai un copil ce va deveni un om de succes, care va lua nota maximă la toate materiile vieții – carieră, familie, bani – atunci devino tu acel om. Lucrează permanent cu tine și educă-te, evoluează, dezvoltă-te și fii conștientă și responsabilă de tot ceea ce ești și cine ești, pentru că asta va deveni și el.

Singura responsabilitate pe care o ai și care va da roadele așteptate este ca tu să devii cea mai bună variantă a ta pentru ca el să aibă cel mai bun exemplu pe care inevitabil îl va urma.

Ești de acord cu mine?

Întoarce-te din poveste, revino în prezent. Anii nu au trecut, copilul este încă mic și se uită curios la tine, plin de admirație pentru că tu pentru el ești cea mai extraordinară persoană din lume.

Hrănește-i viitorul cu cât mai multe lucruri bune și frumoase. Încă mai ai timp.

Nu te baza pe faptul că el nu-ți va repeta greșelile, că el va reuși tot ceea ce tu n-ai putut să faci, nu-i pune în spate această responsabilitate atât de mare pentru el și nu-i cere mai mult decât poate da.

În schimb dedică-ți timp ție, pentru a deveni mai bună decât ai fost ieri, pentru a nu mai repeta greșelile, pentru a mai face încă o încercare să-ți atingi visul, pentru a avea încredere și respect față de tine însăți.

Fii o mama inspirațională, fii o mamă care își îndrumă copilul prin puterea exemplului personal în calea desăvârșirii sale.

Draga mea, povestea nu s-a terminat aici. Tu cum vrei să o continui… .”

Pasaj din cartea Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine.

Să creștem împreună!

Cu drag,

Adriana

Posted in: Fără categorie

Lasa un comentariu