Dragile mele,

Pe parcursul acestei săptămâni mi-am propus să învățăm împreună cum să îi ajutăm pe cei mici să-și seteze obiective și să obțină rezultatele dorite, iar noi să creștem împreună cu ei și mai ales să ne jucăm. Seria de articole de săptămâna aceasta va fi foarte practică și va avea tips&tricks pentru tine și copilul tău. Vei putea pune cu ușurință aceste informații în aplicare, iar rezultatele vor fi pe măsură.

Așa că haideți să începem.

goals

De ce este important ca cei mici să știe încă de pe acum cum să-și seteze obiectivele? Și nu doar să și le seteze, dar să o facă în mod inteligent. Diferența dintre un om de succes și unul care se lasă trăit de viață este modul în care el își setează obiectivele. Toți oamenii prosperi folosesc această tehnică pentru a-și atinge scopurile, știind că este primul pas către succes. Noi am auzit de acest concept la maturitate și cei ce l-au pus în practică au vazut cu siguranță rezultatele. Cum ar fi fost dacă noi creșteam cu această mentalitate și eram obișnuiți încă de mici să ne setăm obiectivele, să știm unde vrem să ajungem și care sunt pașii de urmat până acolo.

Nu doar performanțele școlare vor crește vizibil dacă îi învățăm să aplice acest sistem în viața de zi cu zi, dar și rezultatele în toate activitățile pe care aceștia le întreprind. Mai mult decât atât ei vor forma o deprindere pe care o vor perpetua de-a lungul întregii vieți. Dar hadeți să vedem concret ce presupune o setare inteligentă a obiectivelor.

În primul rand obiectivele sunt de două feluri – de excelență și cu finalitate. Obiectivele de exceleță sunt acele obiective pentru care muncim zilnic pentru a fi cel mai bun în domeniul nostru. Spre exemplu dacă micuțul vostru își dorește să devină un pianist sau un fotbalist de renume mondial, atunci obiectivul pe care și-l setează acesta este un obiectiv de excelență. Obiectivele cu finalitate sunt acele situații în care după o anumită perioadă în care am întreprins mai multe acțiuni într-o direcție avem un rezultat măsurabil. Spre exemplu pentru noi poate fi momentul în care ne cumparăm mașina pe care am visat-o, pentru copilul nostru momentul în care la sfârșit de an are cea mai mare medie din clasă sau câștigă primul loc la olimpiada de română.

Cam atât pentru astăzi, maine revin cu primul pont pe care-l poți pune în aplicare rapid, fără efort și fără costuri. Acesta te va ajuta să-ți înțelegi mai bine copilul și să-i citești nevoile din spatele dorințelor sale.

Să creștem împreună!

O zi frumoasă îți doresc,

Adriana

Posted in: Fără categorie

Lasa un comentariu