Bine te-am regăsit,

Mi-a fost greu sã susțin săptămâna aceasta e-misiunea cu această temă. A fost nevoie să stau cu emoțiile mele înainte de a vorbi. Fac lucrul acesta deseori în cabinet, pentru a putea fi persoană de suport pentru cei ce îmi calcă pragul. Indiferent ce se întâmplă în interiorul meu în acele momente, primul pas este să mă conțin pe mine pentru a-l putea primi într-un spațiu sigur pe celălalt.

Noi, aduții, avem și datoria și capacitatea să îi securizăm emoțional pe cei mici (atât cât putem în contextul actual). Și vă rog să o facem.
 
Este important să ne adunăm în noi pentru a putea să-i securizăm emoțional pe copii, care își iau reperele de echilibru și siguranță de la părinți și ceilalți adulți care îi înconjoară. 

Copiii de astăzi nu sunt prima generație de copii care a crescut cu războaie și evenimente mondiale supărătoare. Generația părinților de astăzi a trecut cel puțin prin trei astfel de evenimente: revoluția, mineriadele și atentatele de la 11 Septembrie.

Tu îți amintești cum a fost să fii copil în acele vremuri?

Ceea ce este nou este modul în care această generație de copii școlari și adolescenți accesează și consumă știri și evenimente mondiale.

Așadar, am pregătit un scurt ghid cu pași pentru a-i securiza emoțional pe copii și adolescenți în situația actuală. Poți urmări materialul aici:

Să avem zile cu liniște în sufletele și în mințile noastre,

Adriana 

Posted in: Fără categorie

Lasa un comentariu