Bine te-am regăsit,

Am fost 📣 LIVE cu o nouă ediție „Misiuni pentru părinți”, alături de prietenii mei de la Ikea și Radio Itsy Bitsy FM. În fiecare vineri, de la ora 09:10 la 10:00 voi povesti despre dezvoltarea cognitiv-emoțională a copiilor, abordând teme variate, în cadrul unor transmisuni Live din Ikea Pallady.

Voi veni, de fiecare dată, cu resurse practice și utile pentru părinți, pentru a-i ajuta să abordeze diferite aspecte din viața de familie și dezvoltarea copiilor: emoțiile puternice, gestionarea reacțiilor, temerile, furia, cooperarea, motivația pentru cunoaștere și învățare, încrederea în sine, relațiile fraterne și multe altele. La finalul live-ului voi răspunde întrebărilor adresate, așa că te aștept alături de mine să povestim despre universul interior al copiilor.

Săptămâna trecută am vorbit despre: „Cum le vorbim copiilor despre emotii și cum îi putem ajuta să gestioneze emoțiile puternice – furie, frică, frustrare” 

Iată pe scrut aspectele pe care le-am abordat în live-ul acesta:

Echilibrul emoțional este unul dintre pilonii de bază pe care se dezvoltă viitorul adult. O mare parte dintre comportamentele noastre, ca adult, funcționează ca răspuns repetat pentru emoțiile trăite în copilărie.

Așadar, pentru copil emoțiile pot fi combustibilul care îl duce mai departe și-l ajută să-și dezvolte potențialul, sau pot fi sabotorul care îl împiedică să realizeze ceea ce și-a propus.

  • Cele 4 întrebări pe care să le adresăm atunci când copilul are un comportament nedorit
  • Cum formulează copiii reacții de răspuns la propriile emoții
  • Cum îl poți sprijini pe copil să-și gestioneze emoțiile puternice (furie, teamă, dezamăgire, frustrare, tristețe ș.a.m.d)
  • Cum poate dobândi copilul un vocabular emoțional
  • Jocuri pentru a le explica copiilor despre emoții

Poți urmări materialul aici:

Săptămâna aceasta te aștept alături de mine, vineri dimineață, de la ora 09:00, live, pe facebook Ikea, să povestim despre: Echilibrul emoțional în familie în această perioadă.

 

Zile cu liniște în suflete să avem,

Adriana

Posted in: Fără categorie